Voorstelling

Schepen van Wijk- en Dorpszaken, Lokale Economie, Sociale Economie en Tewerkstelling

°7 mei 1969, Dendermonde

Katleen Den Roover

Sinds 1992 woon ik in Mechelen. Ik kende Mechelen niet in 1992 maar was op zoek naar een woonplaats in een stad die goede verbindingen had met Brussel en Antwerpen, zowel op vlak van openbaar vervoer als met de auto. Zo kwam ik in Mechelen terecht en heb er nog geen spijt van gehad.

Inmiddels zit Mechelen, nog steeds een verborgen parel, in mijn hart. Het is de geboortestad van mijn kinderen, zij zijn Maneblussers. Mechelen is een stad met veel troeven die nog lang niet allemaal  uitgespeeld zijn.

Vanuit mijn bevoegdheid van schepen van wijk- en dorpszaken ben ik begaan met het sociale weefsel in straten, buurten, wijken en dorpen. Actieve burgers die zich inzetten voor de leefbaarheid  van hun buurt die moeten we ondersteunen. Mechelen, een lappendeken van buurtcomités is het doel. Het buurtopbouwwerk speelt hierin een onmisbare rol net als in het verbindend werken tussen de verschillende bevolkingsgroepen die Mechelen maken. Het Mechels vrijwilligerswerk een gezicht en structuur geven is een tweede pijler van mijn beleid binnen wijk- en dorpszaken. Participatie vormt de derde pijler. Informeren, consulteren, co-creatie hebben elk hun plaats in de wisselwerking tussen beleid en burger.

Als schepen van lokale economie wil ik Mechelen als unieke winkelstad op de Vlaamse kaart zetten. Mechelen moet ook een groeipool blijven voor kleine en grote ondernemingen. Uiteraard hebben we daarbij aandacht hebben voor de link wonen én werken in Mechelen.

Als schepen van tewerkstelling en sociale economie zet ik een programma in het getouw inzake werkgelegenheid zodat iedereen kans maakt op een volwaardige job.

Naast het politieke werk is er ook de nodige tijd voor mijn twee tieners en enkele hobbies. Verkwikkende wandelingen in de natuur, het ontdekken van het mooie Europa en van tijd tot tijd een goed boek, spannende film of kokkerellen zorgen voor een gezond evenwicht.