Eerste R6 brug in Mechelen is geopend

De brug van de R6 over de Liersesteenweg is alvast een feit sinds begin september 2018. Het is een win - win inzake verkeersveiligheid en mobiliteit. Het kruispunt R6 - Liersesteenweg was immers een van de zwarte kruispunten en de brug maakt de verkeersafwikkeling veel veiliger. Via de afrit ter hoogte van de Liersesteenweg is de nieuwe ziekenhuissite ook vlot bereikbaar.

Op korte termijn starten de werken voor de R6 - brug over de Antwerpse steenweg. Wanneer deze ook klaar is, zal het verkeer via de R6 veel vlotter doorstromen doordat er twee kruispunten minder zijn met verkeerslichten. Dit zal ook een positief effect hebben op de doorstroming en fileafbouw van het verkeer op de Antwerpse- en de Liersesteenweg. Een pluspunt voor de Industriezone Mechelen - Noord.