Sociaal restaurant De Refuge

In  2016 ging in hartje binnenstad een sociaal restaurant, De Refuge, O.L.V.-straat van start.

Het restaurant wordt uitgebaat door Groep Intro, een organisatie uit de sector sociale economie. Zij ontvangen subsidie om mensen in hun opleiding te ondersteunen en werkervaring te laten opdoen. Ze kunnen na verloop van tijd doorgroeien naar een job in bv de horecasector.

In een sociaal restaurant kunnen personen met een UITPAS met kansentarief  aan de voordelige prijs voor 3,5 euro een maaltijd bekomen. Iedereen is welkom in het sociaal restaurant, het gewone tarief bedraagt 9,5 euro. Zo vermijden we concurrentie met de klassieke horeca uit de binnenstad. De maaltijden worden dagelijks bereid met verse producten.

De Refuge ontvangt een werkingstoelage vanuit het Sociaal Huis  en een tegemoetkoming voor de 1 euro maaltijden voor de  kinderen met een Kansentarief - UITPAS

Iedereen is welkom in het sociaal restaurant.