Kleurrijk bos in Nekkerspoel

Mechelse Stadsartiest Gijs Vanhee realiseerde samen met buurtbewoners en leerlingen uit de school een grote muurschildering van liefst 7 meter hoog en 160 meter breed. In het Speelgoedstraatje, tussen station en het Speelgoedmuseum, werd een kleurrijk ‘Nekkerspoelbos’ gecreëerd.

Alles startte met een idee dat in de wijkraad groeide: inwoners laten samenwerken rond een cultureel project en tegelijkertijd de spoorwegbruggen aangenamer maken. Stadsartiest Gijs Vanhee tekende eerst de lijnen van de bomen op de muur. Daarna kleurden buurtbewoners en leerlingen van de naburige school het bos in. Dit in acht kleuren die symbool staan voor de diversiteit in de wijk.

Het resultaat is prachtig. Door de mensen nauw bij dit kunstproject te betrekken,  vragen we extra aandacht te hebben voor de netheid van de leefomgeving in de buurt waar ze wonen of geregeld passeren. Ook bevordert deze samenwerking de sociale cohesie in de wijk. Dit project stimuleert bewoners om nog meer initiatieven te nemen.