3 dorpsconsulenten in de Mechelse deelgemeenten

Sinds 2017  zijn er drie dorpsconsulenten actief in de Mechelse deelgemeenten. De dorpshuizen moeten zoemen van activiteiten in de toekomst. Het is de taak van de dorpsconsulenten om zowel stedelijke activiteiten als activiteiten van derden in de dorpshuizen een plaats te geven.

De dorpsconsulenten coachen ook de vrijwilligers die actief zijn in de dorpshuizen. Dit project staat in zijn kinderschoenen.  Op lange termijn is het de bedoeling dat de dorpshuizen een draaischijf voor ontmoeting worden in de deelgemeenten. Er zijn geen lokale dienstencentra, maar er is wel infrastructuur om de dienstverlening van de stad en ontmoetingsactiviteiten te organiseren in de dorpshuizen.

Nu is in elk dorpshuis een ruilbib, een uitleenservice van de hoofdbib en een digipunt gevestigd.