Lange Heistraat is Schoonste Straat 2016

Heugelijk nieuws voor de inwoners van de Lange Heistraat in Mechelen. Zij krijgen de titel van Schoonste Straat 2016.

De bewoners winnen €1000 om een groot straatfeest mee te geven. De Kromme Elleboogstraat sleept met de tweede plaats €500 in de wacht. Een gedeelde derde prijs gaat naar de Kattestraat en de Gebroeders Romboutsstraat, die beiden beloond worden met een cheque van €250.

Stad om te Zoenen-campagne
De wedstrijden Schoonste Straat kadert net zoals de wedstrijd Schoonste School in de netheidscampagne ‘Stad om te Zoenen’. Met deze campagne streeft de stad Mechelen naar een proper en net openbaar domein. De campagne spoort bewoners aan een engagement aan te gaan om onze leefomgeving proper en net te houden. “Naast een propere en fijne straat, krijgen we zo ook een samenwerking tussen de buurtbewoners. Uit die samenhorigheid bloeien vaak nieuwe contacten en bureninitiatieven”, geeft schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover aan.

Ijverige Heihoek

Dit jaar namen tien straten deel aan de wedstrijd. Maar liefst acht straten liggen in de Heihoek. Het buurtcomite De Heihoek trok dit jaar alle registers open om inwoners te stimuleren om de straten netjes te houden, ze op te fleuren en om de sociale cohesie te bevorderen. Liefst vijf straten hebben inmiddels een eigen logo en /of webpagina met nieuwtjes.