Vernieuwde actie “Fleur je straat op”

De voorbije jarten deelde de stad Mechelen begin mei zo'n 40.000 plantjes uit via een dertigtal verdeelpunten. Inwoners konden een bloemenbak laten vullen met potgrond en max vijf plantjes. Achter deze actie zat een bijzonder zware logistiek voor de uitvoeringsdiensten, heel wat administratie  en uiteindelijk viel de actie niet op in het straatbeeld.

Samen met de bewoners die de vorige jaren de verdeelpunten bemanden werden 31 straten geselecteerd die voor de nieuwe bebloemingsactie in aanmerking kwamen. Van deur tot deur gingen vrijwilligers en stadswachten om te polsen wie bereid was de zorg voor een bloembak of hangtuintje voor zijn rekening te nemen. De eerste weken van mei vullen de uitvoeringsdiensten alle bakken en daarna worden ze in de betrokken straten uitgezet. In totaal zijn er zo een 435 bloembakken en 170 eenjarige hangplantjes aangevraagd.

fleur2

In september evalueren we het resultaat van de actie en bekijken we in welke richting de actie moet bijgestuurd worden.