De Rik Wouters tuin

In de binnenstad opende de Rik Wouters tuin officieel zijn deuren. De Rik Wouterstuin  kan je bereiken via de Befferstraat of de Rik Woutersstraat. Een grijze, saaie binnenzone werd omgetoverd tot een fijne, groene ontspanningsruimte van 700m. Het is een verborgen pareltje.

In de 19 de en 20ste eeuw werden de vele Mechelse vlietjes overdekt of gedempt. Dwars door de Rik Wouterstuin liep zo'n vliet en deze werd via een waterpartij, voorzien van waterplanten, terug in beeld gebracht. Op de muur achter de vliet bracht voormalig stadsartiest Gijs Van Hee een tekening aan.

Er is een gazon met kleine speeltoestellen en ook een rustpaviljoen rond een bronzen beeld van Rik Wouters. Rik Wouters was een talentvol Mechels beeldhouwer en kunstschilder die in 1916 overleed op 34-jarige leeftijd. hij woonde destijds vlak in de buurt van deze tuin.

De tuin wordt 's avonds afgesloten door de stadswachten, er hangen veiligheidscamera's en een extra hek beschermt tuinmuren.

rikw3

rikw2