Nieuwe Kringwinkel voor Mechelen – Zuid

Op 1 oktober 2015 fusioneerden de Kringwinkel Mechelen en Krinwinkel Wrak uit Willebroek tot ECOSO VZW. Een naam die verwijst naar ecologisch en sociaal ondernemen. Ecologisch want met de kringwinkel geef je goederen een tweede of zelfs derde leven. Je gebruikt ze tot ze echt versleten zijn. ECOSO VZW is een onderneming uit de sociale economie. Dit betekent dat men arbeidsplaatsen voorziet voor mensen die een opstapje nodig hebben om hun plaats op de arbeidsmarkt te verwerven. Later kunnen ze dan eventueel doorstromen naar de reguliere economie.

Op 30 april 2016 opende een derde vestiging op Mechels grondgebied op de Brusselsesteenweg 377. Er waren reeds kringwinkels op de Oude Baan in Mechelen-Noord en op de Korenmarkt in Mechelen - Centrum. Zeven medewerkers staan  klaar om in de nieuwe winkel, met een oppervlakte van 300 m, de klanten te ontvangen. De medewerkers van de winkel gingen de weken voor de opening zelf aan de slag om het pand in orde te brengen. Zo voerden ze zelf de schilderwerken uit

Dagelijks wordt het aanbod in de  kringwinkels aangevuld zowel voor kleding, meubels en huishoudelijke goederen alsook bv speelgoed en verlichting. De tweedehandse goederen gaan gewoonlijk tegen heel zachte prijsjes van de hand. Voor collectors items en vintage spullen is dit niet het geval.

ecoso2