Week van de vrijwilliger

Zaterdag had ik de eer de prijs van de Vrijwilliger 2016 van de stad Mechelen uit te reiken. 21 personen/organisaties werden genomineerden.

Miel Dewals en de vrijwilligers van Burenbemiddeling Mechelen ontvingen de prijs van de Vrijwilliger 2016. Miel Dewals is al decennia een bezieler van jeugdbeweging Jamaswapi. De ploeg van een zevental burenbemiddelaars trachten onenigheid tussen buren op te lossen.

De prijs van de vrijwilliger werd in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in de kijker te zetten en om luidop dank u wel te kunnen zeggen aan alle vrijwilligers. Vrijwilligerswerk vind je onder 101 vormen terug in onze samenleving. En vaak gebeurt het quasi onzichtbaar achter de schermen. Vrijwilligers geven zuurstof aan onze samenleving en verrichten werk dat anders onbetaalbaar zou zijn. Ongeveer 1000 mensen zetten zich op een of andere manier in samenwerking met stad en sociaal huis Mechelen in voor hun medemens. In totaal zijn om en bij de 13000 vrijwilligers actief in Mechelen.

vrijwilligersprijs3

vrijwilligersprijs yamaswapi