Bruul lokt in januari 40 % meer bezoekers

De camera’s op de hoek van de Geitestraat registreerden afgelopen maand januari welgeteld 527.708 passanten in de Bruul. Dat is zowat 40 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, toen 370.664 passanten. Ook de Bruulbezoekerscijfers in december 2015, meer bepaald tussen 11 december – 10 januari 2016, zijn opmerkelijk beter dan tijdens dezelfde periode in 2014-2015 (725.231 passanten tegenover 633.135).

Winkelplezier
“De nieuwe inrichting van de Bruul is niet vreemd aan deze gunstige evolutie. Toen de Mechelse hoofdstraat grotendeels open lag, was het hier minder aangenaam shoppen. De mensen weten de vernieuwing en het diverse winkelaanbod nu duidelijk weer wel te appreciëren om in de Bruul en gans het stadscentrum winkelplezier te beleven”, meent schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA).

Leegstandkentering
Dat er in de Mechelse winkelhoofdstraat nog leegstand is, ontgaat schepen Den Roover geenszins. “Maar er is een kentering merkbaar. Recent zijn er 3 nieuwe kledingzaken bijgekomen in panden die begin januari leeg stonden en er zijn momenteel nog werkzaamheden bezig om nieuwe handelspanden in te richten. Vanaf dit voorjaar gaat de heraangelegde Vijfhoek beslist ook een extra aantrekkingsplek worden richting Bruul”, aldus nog Katleen Den Roover.